دبیرخانه شورای دین پژوهان

www.dinpajoohan.com
دبیرخانه شورای دین پژوهان

۴ مطلب در بهمن ۱۳۹۲ ثبت شده است

چهارشنبه, ۲ بهمن ۱۳۹۲، ۱۰:۰۹ ق.ظ

نشست علمی چیستی فلسفه

با حضور صاحب نظران عرصه فلسفه؛

نشست علمی چیستی فلسفه دین برگزار شد


نشست علمی چیستی فلسفه دین برگزار شد

نشست علمی چیستی فلسفه دین، با حضور صاحب نظران عرصه فلسفه، در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در قم برگزارشد.

حجتالاسلام والمسلمین علی اکبر رشاد، رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی  در این نشست علمی با اشاره به این که در تعریف فلسفه دین مباحث متعددی مطرح شده است، گفت: با تعریفی که در این رابطه ارایه داده ام، فلسفه دین در واقع، دانش و معرفتی است که عهدهدار مطالعه فرانگر عقلانی درباره دین، دستیابی به احکام کلی دین و عناصر بنیادین است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در این تعریف، به هویت اصلی فلسفه دین، به مثابه یک دانش نگاه شده است که یک سری معلومات و مسایل مشتت نیست، بلکه یک دانش مسنجم است.

رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بیان کرد: این تعریف در حقیقت از خصلت جامع عناصر بودن نیز برخوردار است و تمام این عرصه را شامل میشود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲ بهمن ۹۲ ، ۱۰:۰۹
دبیرخانه دین پژوهان کشور
چهارشنبه, ۲ بهمن ۱۳۹۲، ۰۹:۳۰ ق.ظ

دکتر سید یحیی یثربی:



چرا نخبگان مهاجرت می‌کنند و در تحول جامعه نقشی ندارند/ دانشگاه­‌های ما به نیاز جامعه توجه ندارند
چرا نخبگان مهاجرت می‌کنند و در تحول جامعه نقشی ندارند/ دانشگاه­‌های ما به نیاز جامعه توجه ندارند

دکتر سیدیحیی یثربی مفسر قرآن و استاد بازنشسته فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی یادداشتی در مورد فرار نخبگان نوشته است که اکنون از نظر شما می گذرد.

نخبگان چه کسانی هستند؟ نخبگان کسانی هستند که با داشتن هوش و استعداد لازم و تلاش همیشگی در زمینه ی علم و دانش، از دیگران پیش می­افتند. نخبگان به چه کار می­ آیند؟ کسانی که با دنیای جدید و تفکر جدید آشنا باشند، می ­دانند که نخبگان، از عوامل بنیادین تحولات در دانش وتمدن انسان­ها می باشند. پیدایش تمدن جدید و دانش و تکنولوژی جدید، دستاورد نخبگان است. نخبگان روشن­ اندیش بودند که به نقد فکر و فرهنگ گذشته پرداخته و راه جدیدی پیش پای انسا­ن­ها نهاده اند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲ بهمن ۹۲ ، ۰۹:۳۰
دبیرخانه دین پژوهان کشور
چهارشنبه, ۲ بهمن ۱۳۹۲، ۰۹:۱۴ ق.ظ

حجت‌الاسلام و المسلمین احمد مبلغی:2

جریان تکفیری نمی گذارد چهره اخلاقی از اسلام ارائه شود

جریان تکفیری نمی گذارد چهره اخلاقی از اسلام ارائه شود

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: تکفیر می‌کوشد دامنه مجموعه امت اسلامی را محدود کند و تقریب می‌کوشد، این دامنه گسترده‌تر شود و چتر امت اسلامی بر روی همه اتباع و اعضای آن پهن شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، با تحلیلی از وجود دو رویکرد، نگاه و عملیات در دنیای اسلام با عنوان «تقریب» و «تکفیر» و نسبت میان آن دو اظهار کرد: در بیان نسبت تکفیر و تقریب می‌توان گفت اینها دو قطب فکری و عملیاتی مخالف هم هستند.

وی ادامه داد: تکفیر می‌کوشد تا در درون جامعه اسلامی نه تنها اختلافات موجود را ریشه‌دار، عمیق و برجسته کند بلکه فراتر از آن اختلافات را توسعه بخشد و آنها را از حالت‌های روحی و ارتباطی به یک وضعیت به شدت ناهنجار، مستدام و تقابل عملی و حتی گاه به وضعیت‌های خطرناک‌تر و وحشتناک‌تری همچون تقابل، برادرکشی و کشتار سوق دهد.

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی افزود: در مقابل این دیدگاه، تقریب می‌کوشد اختلافات موجود را کاهش داده و محدود کند و در جهت از بین رفتن این اختلافات تلاش کند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲ بهمن ۹۲ ، ۰۹:۱۴
دبیرخانه دین پژوهان کشور
چهارشنبه, ۲ بهمن ۱۳۹۲، ۰۸:۳۸ ق.ظ

حجت‌الاسلام دکتر رسول جعفریان:

تجربه استخراج فقه و نظام سیاسی از سیره نبوی


تجربه استخراج فقه و نظام سیاسی از سیره نبوی

موضوع بحث ما این است که در جریان شکل گیری «فقه سیاسی اسلامی» در طول تاریخ، چه بهره ای از «سیره نبوی» برده شده است؟

اساس این بحث در این است که استفاده از حدیث در فقه اصل بوده، و سیره در مرتبه دوم قرار داشته است. با این حال، همواره از اخبار سیره نبوی در اثبات برخی از احکام سیاسی به خصوص در باب جهاد استفاده می شده است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲ بهمن ۹۲ ، ۰۸:۳۸
دبیرخانه دین پژوهان کشور