دبیرخانه شورای دین پژوهان

www.dinpajoohan.com
دبیرخانه شورای دین پژوهان

۹ مطلب در آذر ۱۳۹۲ ثبت شده است

چهارشنبه, ۲۰ آذر ۱۳۹۲، ۱۱:۰۷ ق.ظ

هفتمین مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر حوزه دین


هفتمین مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر حوزه دین



هفتمین مراسم «تجلیل از پژوهشگران برتر حوزه دین»، پنج شنبه 11 اسفندماه با حضور اساتید، فرهیختگان، دانش پژوهان و محققین حوزه و دانشگاه در قم برگزار شد.

در این مراسم که از سوی دبیرخانه دین پژوهان کشور در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد پس از قرائت قرآن وسرود جمهوری اسلامی، دبیر همایش، هدف از برگزاری این همایش را تشویق و تجلیل از پژوهشگران حوزه دین، ایجاد یک بستر مناسب برای رشد و ارتقاء و اصلاح شیوه پژوهش های دینی، بازشناسی آموزه ها و معارف دینی، دفاع از دین و پاسخ به شبهاتی که در دنیای امروز مطرح است، ذکر کرد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ آذر ۹۲ ، ۱۱:۰۷
دبیرخانه دین پژوهان کشور
چهارشنبه, ۲۰ آذر ۱۳۹۲، ۱۱:۰۶ ق.ظ

هشتمین آئین تجلیل از پژوهشگران برتر حوزه دین


هشتمین آئین تجلیل از پژوهشگران برتر حوزه دین


هشتمین آئین «تجلیل از پژوهشگران برتر حوزه دین» به ابتکار دبیرخانه دین پژوهان کشور و مشارکت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم 28 دی ماه سال 1385 با حضور پژوهشگران و اندیشوران حوزه و دانشگاه در سالن  همایش های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم محمدجواد صاحبی مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره دبیرخانه دین پژوهان کشور و دبیر همایش با بیان این که اهمیت پژوهش برکسی پوشیده نیست گفت: پژوهش مجاهدتی است که خداوند از بندگان صالح خود خواسته تا همواره در پی کشف حقیقت باشند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ آذر ۹۲ ، ۱۱:۰۶
دبیرخانه دین پژوهان کشور
يكشنبه, ۱۷ آذر ۱۳۹۲، ۰۹:۰۰ ب.ظ

نخستین کنگره دین پژوهان کشور

دین پژوهی، موانع، تنگناها و بایسته ها

دین پژوهی، موانع، تنگناها و بایسته ها

 

نخستین کنگره دین پژوهان کشور با عنوان «دین پژوهی، موانع، تنگناها و بایسته ها» در 25 آذرماه 1377 به مناسبت هفته پژوهش با حضور جمع کثیری از اساتید علما، اندیشمندان و پژوهشگران و محققین علوم دینى حوزه و دانشگاه، به همت دبیرخانه دین پژوهان کشور با همکاری فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در تالار شیخ مفید دانشگاه قم برگزار گردید.

در ابتدای برنامه محمدجواد صاحبی دبیر شورای برنامه ریزی دین پژوهان کشور ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری کنگره گفت: دبیرخانه کنگره با فرصت اندکی که تا هفته پژوهش در پیش رو داشت؛ با تشکیل کمیته های علمی، برنامه ریزی، ارتباطات، نمایشگاه و تبلیغات، و با تشکیل جلسات متعدد با اساتید محترم حوزه و دانشگاه به سازمان دهی دبیرخانه کنگره مبادرت ورزید و موضوعات مورد بحث در کنگره را بررسی نموده و سه محور: بایسته های پژوهشی در حوزة دین، موانع و مشکلات دین پژوهی و آسیب شناسی دین پژوهی را جهت طرح در کنگره عنوان نمود که امروز در کنگره در خصوص آنها بحث و تبادل نظر خواهد شد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ آذر ۹۲ ، ۲۱:۰۰
دبیرخانه دین پژوهان کشور
پنجشنبه, ۱۴ آذر ۱۳۹۲، ۱۰:۱۶ ق.ظ

دومین کنگره دین پژوهان کشور:

دین پژوهی در جهان معاصر؛ ابزار جدید ـ شبهات جدید

دین پژوهی در جهان معاصر؛ ابزار جدید ـ شبهات جدید

 

دومین کنگره دین پژوهان کشور با عنوان «دین پژوهی در جهان معاصر؛ ابزار جدید ـ شبهات جدید» در اردیبهشت ماه 1379، به همت دبیرخانه دین پژوهان کشور با همکاری فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، با حضور جمع کثیری از علما، اندیشمندان، پژوهندگان علوم دینی و اساتید حوزه و دانشگاه در تالار شیخ مفید دانشگاه قم برگزار گردید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ آذر ۹۲ ، ۱۰:۱۶
دبیرخانه دین پژوهان کشور
پنجشنبه, ۱۴ آذر ۱۳۹۲، ۱۰:۰۴ ق.ظ

سومین کنگره دین پژوهان کشور:

مناسبات دین و فرهنگ در جامعه ایران


مناسبات دین و فرهنگ در جامعه ایران

 

سومین کنگره دین پژوهان کشور با عنوان «مناسبات دین و فرهنگ در جامعه ایران» در بهمن ماه 1380 با حضور جمع کثیری از پژوهشگران و اندیشمندان حوزه و دانشگاه به همت دبیرخانه دین پژوهان کشور در تالار غدیر کتابخانه حضرت آیت الله خامنه ای قم برگزار گردید.

در ابتدای مراسم پس از قرائت آیاتی از کلام الله مجید و نواخته شدن سرود پر افتخار جمهوری اسلامی ایران، حاج حسین باقری از مداحان اهل بیت به اجرای برنامه مولودی هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، حضرت امام رضا (ع) پرداخت.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ آذر ۹۲ ، ۱۰:۰۴
دبیرخانه دین پژوهان کشور
سه شنبه, ۱۲ آذر ۱۳۹۲، ۱۰:۳۰ ق.ظ

چهارمین کنگره دین پژوهان:

جهانی شدن و دین؛ فرصت ها و چالش ها


جهانی شدن و دین؛ فرصت ها و چالش ها

 

چهارمین کنگره دین پژوهان با عنوان «جهانی شدن و دین؛ فرصت ها و چالش ها» هجدهم اردیبهشت ماه 1382 با حضور جمعی کثیری از علما، اندیشمندان، پژوهشگران و اساتید حوزه و دانشگاه در سالن اجتماعات مدرسه علمیه امام خمینی (ره) وابسته به مرکز جهانی علوم اسلامی با قرائت پیام ریاست محترم جمهوری حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای خاتمی برگزار شد.

در این پیام که دکتر هادی خانیکی، مشاور رئیس جمهور آن را قرائت نمود، آمده است: تردیدی نیست که یافتن تأثرهای میان دین و جهانی شدن، نیازمند تلاش های نو و اندیشه ورزی های خلاقانه از سوی متفکران و محققان ارجمند حوزه و دانشگاه است و شناخت درست مسئله و ترسیم فرصت ها و تهدیدهای پیش رو در اندازه های واقعی، گام نخست این راه است که امید دارم با دقت و قوت برداشته شود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۲ آذر ۹۲ ، ۱۰:۳۰
دبیرخانه دین پژوهان کشور
دوشنبه, ۱۱ آذر ۱۳۹۲، ۱۰:۱۵ ب.ظ

آسیب‌های اخلاقی پژوهش‌های عاشورایی

در نشستی علمی در دبیرخانه دین پژوهان کشور بررسی شد:

آسیب‌های اخلاقی پژوهش‌های عاشورایی

سومین جلسه از سلسله نشست‌های علمی عاشورایی، با عنوان «آسیب‌های اخلاقی پژوهش‌های عاشورایی» شامگاه دوشنبه 20 آبان‌ماه 92 با حضور جمعی از علما و اندیشمندان حوزه و دانشگاه در دبیرخانه دین‌پژوهان کشور برگزار شد.

 

در این نشست علمی، حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر سید حسن اسلامی استادیار و عضو هیأت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به این که نهضت حسینی با هویت همه شیعیان و به ویژه شیعیان ایرانی گره خورده و تقریبا همه افراد به اصطلاح سنتی و دگراندیش که اهل فکر، اندیشه و قلم هستند در این راستا به ارائه نظرات خود در قالب‌های متفاوت نوشتاری و گفتاری پرداخته‌اند، گفت: کثرت پرداختن به موضوع نهضت حسینی و دیدگاه‌های متفاوت و سلایق گوناگون افراد در پرداختن به این موضوع طبیعتا اختلاف نظرهایی پدید آورده و موجب تفسیرهای متفاوتی از این نهضت شده است، به گونه‌ای که برخی هدف از نهضت را قیام برای تشکیل حکومت و برخی قیام برای شهادت ذکر کرده‌اند و این تفاوت دیدگاه‌‌ها موجب بروز منازعات علمی گوناگونی شده است.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۱ آذر ۹۲ ، ۲۲:۱۵
دبیرخانه دین پژوهان کشور
در نشستی علمی در دبیرخانه دین پژوهان کشور بررسی شد:


اهداف قیام امام حسین (ع)، عنوان چهارمین نشست علمی از سلسله نشست‌های علمی عاشورایی بود که شامگاه سه‌شنبه 21 آبان‌ماه با سخنرانی حجت‌الاسلام و المسلمین مهدی مهریزی و حضور جمعی از علما و اندیشمندان حوزه و دانشگاه در دبیرخانه دین‌پژوهان کشور برگزار شد.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین مهریزی در این نشست علمی ابتدا به تبیین نظریات موجود در زمینه اهداف قیام عاشورا پرداخت و از سه نظریه اصلی و یک نظریه تلفیقی ـ ترکیبی به عنوان مهم‌ترین نظریات موجود در زمینه اهداف قیام امام حسین (ع) یاد کرد.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۱ آذر ۹۲ ، ۱۴:۱۱
دبیرخانه دین پژوهان کشور

آغاز دور جدید فعالیت های دبیرخانه دین پژوهان کشور


مدیرعامل جدید دبیرخانه دین پژوهان کشور از آغاز دور جدید فعالیت های این دبیرخانه خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دبیرخانه دین‌پژوهان کشور، آیت پیمان با اشاره به رویکردهای فرهنگی دولت یازدهم و درخواست پژوهشگران حوزه دین و مؤسسات پژوهشی دینی و فرهنگی مبنی بر از سرگیری مجدد فعالیت های دبیرخانه دین پژوهان کشور گفت: فعالیت‌های مهم و اثرگذار دبیرخانه دین‌پژوهان کشور که به علت عدم حمایت مسئولان سابق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهادهای مربوط متوقف شده بود، از سرگرفته خواهد شد.

مدیرعامل دبیرخانه دین‌پژوهان کشور برگزاری نشست‌های علمی با حضور نظریه‌پردازان و اساتید و محققان حوزه و دانشگاه را یکی از برنامه‌های دبیرخانه دین‌پژوهان اعلام کرد و افزود: مؤسسه دور جدید فعالیت‌های خود را که با دهه اول محرم الحرام مصادف شد، با برگزاری  4 نشست علمی عاشورایی با حضور اساتید و محققان ارجمند حوزه و دانشگاه حضرت آیت الله یوسفی غروی، حجج اسلام و المسلمین مهدی مهریزی و سید حسن اسلامی و جناب آقای محمدجواد صاحبی، آغاز کرد و این نشست‌های علمی بنا به درخواست مخاطبان، در ماه‌های محرم و صفر ادامه پیدا خواهد کرد.

مدیرعامل دبیرخانه دین‌پژوهان کشور برگزاری 4 کنگره‌ سراسری دین‌پژوهی، برگزای 9 دوره همایش‌ تجلیل از پژوهشگران برتر حوزه دین، برگزاری نشست‌های علمی و کاربردی متعدد، انتشار خبرنامه دین‌پژوهان و اطلاع‌رسانی به محققان و دین‌پژوهان را از جمله برنامه‌های دبیرخانه دین‌پژوهان کشور در دوران فعالیت خود ذکر کرد و افزود: علاوه بر ادامه برنامه‌های گذشته، این دبیرخانه رویکردهای جدیدی را به توجه به نیازهای کنونی جامعه و ضرورت‌های پژوهشی و دینی حال حاضر کشور در دستور کار قرار داده است که انشاءالله با حمایت مسئولان جدید، نسبت به برگزاری برنامه‌ها اقدام خواهد شد.

آیت پیمان، مدیرعامل جدید دبیرخانه دین‌پژوهان کشور پیش از این قائم مقام معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل ادره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، مشاور فرهنگی استاندار قم، دبیر شورای فرهنگ عمومی استان قم، ریاست شورای پژوهشی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم و مدیریت مؤسسه دارالمعارف شیعی بر عهده داشته است.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۹ آذر ۹۲ ، ۱۰:۱۴
دبیرخانه دین پژوهان کشور